bloem
Florakaarten

Als goudsmid was ik geïnteresseerd in het ambachtelijke. Deze voorkeur in combinatie met mijn passie voor bloemen en een grote liefde voor de natuur, bepaalde al vroeg mijn keus en ik stapte van het metaal goud en zilver over op de bloemen met hun prachtige kleuren. Het liefst schilder ik de bloemen uit mijn eigen tuin, lekker dichtbij, vertrouwd en in ieder jaargetij een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Flora van Someren

Het schilderen van bloemen is inmiddels al jaren mijn passie. En nog steeds zijn het de kleine boeketjes die mij het meest boeien en inspireren. Deze boeketjes heb ik verzameld op een serie bloemenkaarten.

De aquarel- en verfijnde bloemschildertechniek op papier is in de loop van de jaren uitgebreid met het schilderen van bloemen op bijzondere vormen en sierstukken. Dit is een door mij ontwikkeld, eigen procédé waarmee ik op hout net zo verfijnd bloemen schilder als op papier. Een langdurig procédé, dat wel. Maar mooi en duurzaam afgelakt heeft u iets waarvan de Engelsen zeggen: "a thing of beauty is a joy forever". Deze techniek vindt zijn toepassing o.a. op dienbladen en theedozen. Ik heb voor u dus niet alleen bloemenkaarten, maar ook bijzondere siervoorwerpen die u ook best gewoon gebruiken mag.

Flora van Someren